0
0

ان ال پی NLP چیست؟

2748 بازدید
روش ان ال پی
5/5 - (42 امتیاز)

ان ال پی NLP چیست؟ کاربرد روش ان ال پی در کسب موفقیت چیست؟ چگونه می توان از طریق تمرینات nlp باورهای غلط را تغییر داد و ضمیر ناخودآگاه را مجددا برنامه ریزی کرد؟ آیا بازگرداندن عشق به رابطه با روش ان ال پی حقیقت دارد؟ چگونه در دوره ها و کلاس های ان ال پی ثبت نام کنیم؟ آیا تکنیک های nlp و قانون جذب مشابه هستند؟ چگونه در رشته ان ال پی تحصیل کنم؟ این سئوالاتی است که ذهن علاقمندان به NLP را به خود مشغول کرده است. من سجاد زمانی مدرس و مستر ترینر ان ال پی در این مقاله به تمام سئوالات شما در زمینه آموزش ان ال پی پاسخ خواهم داد. اگر موارد زیر در مورد شما صدق می کند، نیاز دارید تا تکنیک های ان ال پی را بیاموزید:

– اگر نمیدانید که چه ماموریتی در این دنیا دارید و رسالت خود را کشف نکرده اید.
– اگر استرس و اضطراب دائمی دارید و عملکردتان در محیط کار پایین است.
– اگر اعتماد به نفس پایینی دارید و نمی توانید توانایی های درونی را بروز دهید.
– اگر خاطرات تلخ گذشته شما را آزار می دهد و راهی برای حذف آنها نمی شناسید.
– اگر باورهای غلط شما را از دستیابی به موفقیت بازداشته است.
– اگر در برقراری ارتباط موثر دچار مشکل هستید.
– اگر گفتگوهای ذهنی منفی شما را کلافه کرده است.
– اگر مدام بیمار می شوید و دلیل آنرا نمی دانید.
اگر در یادگیری بسیاری از دروس دچار مشکل هستید.

یکی از قوانین اصلی روش NLP بیان می کند: “اگر کسی می تواند کاری را انجام دهد، شما هم می توانید… ” کافیست یک فرد را بعنوان الگو انتخاب کنید و بر اساس توانمندی های درونی خود، استراتژی او را پیاده سازی کنید تا به نتایج مشابه دست یابید. امروزه آکادمی های مختلف ورزشی در سراسر جهان وجود دارد تا به ورزشکاران نحوه مدلسازی قهرمانان المپیک را آموزش دهند.

ان ال پی NLP چیست؟

در ابتدا ببینیم NLP چیست؟ در سال 1972 دو دانشمند بنام ریچارد بندلر و جان گریندر با طرح این سئوال که انسان های موفق چگونه می اندیشند، ان ال پی را به دنیا معرفی کردند. آنها با الگوبرداری از روش درمانی نوابغی چون پروفسور میلتون اریکسون، خانم ویرجینیا ستیر، فریتز پرلز و… به این نتیجه رسیدند که آنها از یکسری دیالوگهای خاص استفاده می کنند تا از طریق تاثیرگذاری بر ضمیر ناخودآگاه بیماران، در کوتاهترین زمان به نتایج حیرت آوری برسند. بنابراین بندلر و گریندر جلسات درمانی آنها را تحت مطالعه دقیق قرار دادند و در نهایت روش nlp را ابداع کردند.

در 40 سال گذشته روش برنامه ریزی عصبی کلامی یا ان ال پی در جهان با استقبال بالایی روبرو شده و انجمن ها و آکادمی های بین المللی در دنیا تاسیس شده اند که این علم را در سطوح مختلف تکنسین، پرکتیشنر، مستری و پرزیدنت ارائه می کنند. ما نیز سالهاست در مجموعه خانه ان ال پی ایران به برگزاری دوره های مختلف در شهرهای تهران، کرج، مشهد، اصفهان، شیراز، اهواز و… پرداختیم و هزاران نفر از آموزش های حضوری و غیر حضوری ما بهره مند شده اند.

در ادامه به تعریف آکادمیک روش برنامه ریزی عصبی کلامی می پردازیم. همانطور که می دانید NLP مخفف (Neuro-linguistic programming) می باشد که در فارسی به برنامه ریزی عصبی کلامی معروف است.

Neuro: اولین بخش به سیستم عصبی موجود در مغز ما اشاره می کند. با استفاده از شناسایی مسیر عصبی و تاثیر گذاری روی آن می توان رفتار جدید تولید کرد. سیستم عصبی ما اطلاعات خود را بوسیله فیلتر های ذهنی (حواس پنجگانه) جمع آوری می کند.
linguistic: بخش دوم در ان ال پی مربوط به زبان شناسی است. در این بخش یاد می گیریم چگونه با کلام خود سیستم عصبی ذهن را برنامه ریزی کنیم. بطور کلی دو نوع زبان (متا و میلتون) در نحوه تاثیر گذاری بر ذهن موثر می باشد.
programming: این واژه نیز به معنای برنامه ریزی سیستم عصبی انسان ها و ساخت رفتار جدید می باشد. در این مرحله با استفاده از عناصر عصب و زبان به ارتباط با ذهن می پردازیم.

مزیت روش ان ال پی

خوب به تصویر زیر نگاه کنید. زمانی را بیاد بیاورید که تلفن های همراه بسیار بزرگ و حجیم بودند و تنها کاری که انجام می دادند، برقراری تماس تلفنی بود. با گذشت زمان و پیشرفت علم، تلفن های هوشمندی به بازار آمدند که بسیاری از انتظارات ما را برآورده کرده اند. آنها در ارسال ایمیل، خرید اینترنتی، عکس گرفتن و… بسیار کارآمد و مفید هستند. روش ان ال پی NLP نیز همانند تلفن های هوشمند دقیقا چنین عملکردی دارد. زمانی انسانها برای تغییر باورهای ذهنی، رفع انواع فوبیا، حذف خاطرات بد و… مجبور بودند ماهها و یا سالها وقت خود را صرف درمان کنند اما با استفاده از تکنیک های ان ال پی این زمان به روزها و ساعت ها کاهش یافته است.

اما راز موفقیت روش ان ال پی NLP چیست؟
در روش ان ال پی با استفاده از قدرت ضمیر ناخودآگاه می توان ریشه بسیاری از مشکلات مانند افسردگی، چاقی، اعتیاد و.. پی برد. در این روش با استفاده از تغییر برنامه ریزی ذهن می توان رفتار جدیدی را ایجاد کرد. در این روش یاد می گیرید چگونه افکار خود را کنترل کنید و به نحوه شکل گیری عادات بد اشراف پیدا کنید.

آموزش-nlp

در سالهای اخیر استقبال از تکنیک های NLP بسیار افزایش یافته و بسیاری از ورزشکاران معروف، سیاستمداران، بازیگران و… مربی ان ال پی استخدام کرده اند تا به بهترین نتیجه برسند. ارتش آمریکا نیز در دهه 90 میلادی از ریچارد بندلر (خالق NLP) بعنوان مشاور و مربی پرسنل ارتش استفاده کرد تا اصول کنترل ذهن و افزایش عملکرد را به آنان بیاموزد.

هدف

کاربرد تکنیک های NLP چیست؟

کاربرد ان ال پی NLP چیست؟ روش ان ال پی دارای کاربردهای فراوانی است که در ادامه به آنها می پردازیم:

– تغییر باور
– الگوبرداری از انسان های موفق
– حذف خاطرات بد
– کنترل احساسات و افکار
– درمان انواع فوبیا ( ترس از تاریکی، ارتفاع، سخنرانی، حیوانات و…)
– کسب اعتماد به نفس کافی در دستیابی به اهداف
– برقراری ارتباط موثر

آیا می دانید آنتونی رابیز هم از تکنیک های NLP استفاده می کند؟ او سالهای بعنوان شاگرد نزد ریچارد بندلر و جان گریندر به یادگیری این علم پرداخت. سپس در سالهای بعد تکنیک جدیدی بنام ( NAC – Neuro Associative Conditioning) را پایه گذاری کرد که تلفیقی از تکنیک های ان ال پی و روشها کنترل ذهن بود. او در آثار خود مانند بسوی کامیابی و قدرت نامحدود باورها از تکنیک های ان ال پی استفاده کرده است.

چگونه به اهداف خود برسیم؟

اگر داستان ” آلیس در سرزمین عجایب” را بخاطر داشته باشید، در قسمتی از فیلم هنگامی که آلیس به نگهبان رسید، از او سئوال کرد: از کدام سمت بروم؟ نگهبان گفت: به کجا می خواهی بروی؟ آلیس گفت نمی دانم. در این لحظه نگهبان به او پاسخ داد: پس فرقی ندارد از کدام راه بروی…
این داستان به ما نشان می دهد که چگونه رسالت خود را در زندگی پیدا کنیم و بر اساس آن به سمت اهداف برویم. در روش NLP به کشف رسالت درونی می پردازیم و با استفاده از تمرینات مختلف و پرسشنامه های استاندارد، معنای زندگی را می یابیم. در دوره های آموزش ان ال پی به نحوه الگوبرداری از انسان های موفق می پردازیم و به شما نقشه راه موفقیت را نشان میدهیم.

عملکرد تمرین ها بدین شکل است که ابتدا فرد را با توانایی های درونی آشنا می کنیم. توانایی هایی که شاید سالها از وجود آنها بی خبر بوده باشد. سپس در یک زمینه خاص بدنبال بک الگوی موفق می رویم تا با مدلسازی استراتژی او، به نتایج مشابه دست یابیم. بطور مثال اگر شما در یک زمینه خاص فعالیت می کنید و به نتیجه مورد نظر نمی رسید، باید بدانید حداقل یک نفر هست که در آن زمینه به ثروت و موفقیت های خارق العاده ای رسیده باشد.
یکی از قوانین روش ان ال پی nlp بیان می کند که همه انسان ها توانایی های دستیابی به اهداف را دارند و از آنجایی که سیستم عصبی همه ما انسان ها مشابه است، بنابراین باید برنامه ذهنی را تغییر داد و همانند انسان های موفق فکر کرد.

برنامه ریزی ضمیر ناخودآگاه

یکی دیگر از کارهایی که در روش nlp به آن می پردازیم، مهندسی ذهن و تغییر سبک زندگی است. برای این کار ابتدا باید ببینیم برنامه ذهنی فرد چه چیزی است. این برنامه شامل باورها، ارزش های فردی، دیدگاه فرد به دنیا و… می باشد. ما در روش ان ال پی به تغییر این موارد می پردازیم تا فرد بتواند استراتژی جدیدی در زندگی داشته باشد.
تمامی این اتفاقات در سطح ناخودآگاه فرد اتفاق می افتد، بنابراین باید تمرین های ذهنی انجام شود تا فرد یتواند به ضمیر ناخودآگاه خود دستیابی داشته باشد. در ادامه به مشخصات ناخوداگاه و راههای تاثیر گذاری بر روی آن می پردازیم:

– ضمیر ناخودآگاه یک مدیر اجرایی قدرتمند است
این اصل بیان می کند که ضمیر ناخودآگاه ما دارای قدرت بی نهایت است اما از آنجایی که توانایی تشخیص خیال از واقعیت را ندارد، بنابراین باید بصورت آگاهانه و برنامه ریزی شده به آن اطلاعات دهیم. از اینرو هنگامی که ذهن ما در مقابل میلیون ها اطلاعات مختلف قرار می گیرد، نمی تواند تشخیص دهد که کدام درست است. ذهن ما به مواردی واکنش نشان می دهد که توجه و تکرار بیشتری روی آن انجام شود.

بطور مثال اگر تمرکز ما بر روی افکار منفی و محدود کننده باشد، ضمیر ناخودآگاه این افکار را چندین برابر رشد می دهد و آنرا بزرگنمایی می کند. اگر به گذشته دقت کنید، خواهید دید هنگامی که بر روی یک هدف مثل خریدن یک ماشین تمرکز کرده اید، اطراف شما مملو از آن خودروی خاص شده است. این یعنی سیستم RAS مغز شما بر روی خواسته های شما متمرکز شده. حال با شناخت این مشخصه، به مهندسی رویاهای خود بپردازید و بر روی اهدافی متمرکز شوید که مثبت هستند و باعث موفقیت شما می شوند. ضمیر ناخودآگاه این افکار را چندین برابر رشد خواهد داد و شرایطی را برای شما مهیا می کند تا به آن دست یابید.

مسیر عصبی

– ضمیر ناخودآگاه نیاز به تکرار و تمرکز دارد
همانطور که میدانید بیش از 90% اعمال و افکار ما توسط ضمیر ناخودآگاه کنترل می شود. اما برخی از این رفتارها ناخواسته شکل گرفته اند و در اثر تکرار تبدیل به عادت شده اند. حال باید در سطح خودآگاه آنها را شناسایی کنیم و یک رفتار جایگزین را به ذهن معرفی کنیم.
فرض کنید قصد دارید عادت سحرخیزی را در خود ایجاد کنید. ابتدا باید به عادت های غلط خود اشراف پیدا کنید. سپس در ذهن خود برنامه و تصاویر جدیدی را ایجاد کنید و از طریق اهرم رنج و لذت به شکل دهی رفتار جدید بپردازید. سئوالات زیر را از خود بپرسید تا بیشترین اثرگذاری را روی ضمیر ناخودآگاه داشته باشید:

1- اگر سحرخیزی را در عادت های روزانه قرار ندهم، به چه رنجی در آینده دچار خواهم شد؟
2- اگر عادت سحرخیزی را در خود ایجاد کنم، به چه لذتی در آینده خواهم رسید؟
3- موانع ذهنی من در ساخت عادت جدید (سحرخیزی) چیست؟
4- چگونه با منابع و توانایی های درونی می توانم این عادت مثبت را در خودم ایجاد کنم؟

این سئوالات باعث می شود ضمیر ناخودآگاه شما بر روی اهداف متمرکز شود و تمام توجه خود را روی آن قرار دهد. در روزهای آینده و با برداشتن موانع ذهنی و تغییر سبک زندگی خود، خواهید دید در بیدار شدن صبح زود کمترین مقاومت ذهنی را دارید زیرا ناخودآگاه در مقابل پرسش درست، پاسخ درست به ما ارائه می کند. پس از اینکه به مدت 21 روز بصورت خودآگاه بر روی عادت جدید متمرکز شدید، ضمیر ناخودآگاه یک مسیر عصبی جدید به این رفتار اختصاص می دهد و اگر بتوانید آنرا بخوبی تکرا کنید، در مدت 66 روز به یک عادت تثبیت شده دست یافته اید که نتایج بینظیری را به همراه خواهد داشت.

روش ان ال پی
روش ان ال پی

ارتباط موثر

در روش ان ال پی به 4 تیپ شخصیتی (کانال ادراکی) مختلف پرداخته می شود. با شناخت مشخصات زیر می توانید نقاط ضعف و قوت خود و اطرافیان را به درستی تشخیص دهید و به یک ارتباط عالی دست یابید.
1- افراد دیداری (بصری)
2- افراد شنیداری (سمعی)
3- افراد حسی (لامسه)
4- افراد دیجیتالی – شنیداری (منطقی)
در ادامه به انواع تیپ شخصیتی و نحوه تعامل با آنها می پردازیم:

آموزش-nlp

1- مشخصات افراد دیداری

اولین دسته از افرادی که به بررسی ویژگی آنها می پردازیم، افراد دیداری یا بصری هستند. اینگونه افراد تمایل دارند از طریق تصاویر و اشکال با محیط پیرامو خود ارتباط برقرار کنند. آنها دارای قدرت تجسم بالایی هستند و خاطرات و اتفاقات گذشته را بخوبی بیاد می آورند. چهره افراد بخوبی در ذهن آنها می ماند و در یادگیری لغات و اعداد عملکرد خوبی دارند.
– واکنش های سریع و تندی دارند.
– به ظاهر و نظم اهمیت زیادی می دهند.
– هدیه گرفتن را بسیار دوست دارند.
– سرعت گفتار آنها به نسبت بالاست و در هنگام صحبت، دست های خود را تکان می دهند.
– از کلماتی فوق در جملات خود بیشتر استفاده می کنند: از دیدگاه من، از منظر دیگر، آینده روشن است، ببین، تصور کن و…
– آنها صریح و شفاف سخن می گویند، بنابراین در ارتباط با آنها از گفتن جزئیات خودداری کنید و با شور و هیجان صحبت کنید.
– افراد دیداری دارای تن صدای به نسبت بالایی هستند و در هنگام صحبت ارتباط چشمی برقرار می کنند. بنابراین شما نیز در برخورد با آنها سرعت کلام خود را افزایش دهید و سعی کنید در مقابل دید آنها قرار بگیرید.

افراد دیداری مدیران طلایی سازمان ها هستند. آنها ایده پردازان خوبی هستند و بدلیل کل نگری، در طرح ریزی آینده فوق العاده عمل می کنند. اما بیاد داشته باشید که که دارای نقاط ضعف هم هستند. آنها به راحتی از شاخه ای به شاخه دیگر می روند. تحمل شنیدن جزئیات را ندارند و در برابر افراد حسی ناشکیبا هستند. از بی نظمی و ظاهر نامنظم نیز به شدت گریزانند.

تکنیک عشق ان ال پی

2- مشخصات افراد شنیداری

دسته دوم ار افرادی که در روش ان ال پی NLP به آنها می پردازیم، افراد شنیداری هستند. کانال ادراکی این افراد از طریق گوش است و آنها سعی می کنند از طریق شنیدن اطلاعات مورد نظر را دریافت کنند. از اینرو صداهای مزاحم حواس آنها را پرت می کند. آنها علاقمند هستند در محیط های بدون سروصدا کار کنند.
– علاقمند به تمجید شدن و تشویق کلامی هستند.
– مکالمات تلفنی طولانی دارند و در گفتار خود به جزئیات می پردازند.
– صدای افراد بخوبی در ذهن آنها می ماند.
– در هنگام کار زمزمه می کنند.
– در ارتباط با آنها، به کلمات، لحن و نحوه ادای کلمات دقت کنید و آنها را درست ادا کنید.
– افرادی شنیداری گزینه خوبی برای مشاغل کارمندی، سخنوری، معلمی و… هستند.
– از کلماتی چون: به من گوش بده، صدایت آشناست، جنس صدا و… استفاده می کنند.

افرادی شنیداری یا سمعی قصه گوهای خوبی هستند و عاشق بحث و تبادل نظر هستند. اغلب ما آنها را افرادی رک و صریح میدانیم و اگر احساس کنند که به حرف های آنها توجهی نمی شود، به سرعت عصبانی می شوند. معمولا حرف دیگران را قطع می کنند و کمتر فرصت می دهند تا دیگران جمله خود را به انتها برسانند. قرار گرفتن در جاهای شلوغ آنها را کلافه می کند.

3- مشخصات افراد حسی

سومین کانال ادراکی که در ان ال پی مورد بررسی قرار می گیرد، افراد حسی هستند. این افراد دارای اولویت های حسی هستند و تمایل دارند اطلاعات دریافتی را از طریق لمس کردن، بوییدن، چشیدن و… بدست بیاورند. همین مشخصه باعث میشود یک خلق و خوی حاص در آنها شکل بگیرد که از دیدگاه افراد دیگر شاید عجیب به نظر برسد اما در ان ال پی یاد می گیریم هر فردی مدل شخصیتی خود را دارد و باید به آن احترام گذاشت.

– افراد حسی واکنش های کندتری نسب به بقیه دارند و به آرامی سخن می گویند.
– از کلمات حسی برای بیان احساسات خود استفاده می کنند: حس میکنم… حس خوبی ندارم… سنگینی زندگی روی دوشم است… تو انسان سردی هستی و…
– تنفس شکمی دارند و قبل از اقدام مکث طولانی دارند.
– برای ارتباط بهتر با آنها، در کنار آنها قرار بگیرید و دست آنها را به گرمی بفشارید.
– از هل دادن و تحت فشار قرار دادن افراد حسی خودداری کنید.
– اگر می خواهید با انها ارتباط خوبی برقرار کنید، به احساساتشان اهمیت دهید، آنها را بخاطر کندی عملکرد سرزنش نکنید و فرصت دهید تا با روش خود کارها را انجام دهند.

افراد حسی در کار گروهی عالی هستند و به جزئیات مسائل دقت می کنند. تصمیم گیری سریع برای آنها دشوار است و در روابط عاطفی ممکن است کمی وابسته باشند. وقتی که احساس کنند که کنار گذاشته شده اند، بی تاب شده و جمع را ترک می کنند. نیاز به تنهایی دارند و دوست دارند بخشی از روز را در تنهایی سپری کنند.

4- مشخصات افرادی دیجیتال- منطقی

چهارمین دسته از افرادی که در روش ان ال پی مورد بررسی قرار می گیرند، افراد منطقی هستند. همانطور که اسم آنها مشخص است، دارای تفکری منطقی و محاسباتی هستند. مطالب را مرحله به مرحله و بصورت دنباله دار بخاطر می سپارند.

شاید در نگاه اول آنها را فردی عبوس یا جدی ببینید اما آنها از نیمکره چپ مغز برای تحلیل اتفاقات استفاده می کنند و تمایل دارند قبل از هر تصمیم گیری، سود و زیان آنرا محاسبه کنند. آنها اغلب در روابط عاطفی دچار تنش می شوند زیرا قبل از واکنش احساسی، از دید منطقی به آن نگاه می کنند. اگر بتوانید آنها را در مشاغل مدیریتی، رهبری سازمان و برنامه ریز بکار گیرید، بهترین نتایج را به همراه خواهند داشت.

– به ارقام گرایش زیادی دارند.
– در زمینه حل مسائل پیچیده عالی عمل می کنند.
– در برنامه ریزی جشن ها و میهمانی ها بعنوان یک مدیر عالی ظاهر میشوند.
– در هنگام تصمیم گیری، قبل از احساس به منطق و عقلانی بودن آن اهمیت می دهند.
– برای یادگیری مطالب، روی آنها کار می کنند و برای پردازش آنها به وقت نیاز دارند.
– از کلمات خاصی برای نشان دادن احساس خود استفاده می کنند: این کار منطقی است، من ریسک نمی کنم، بازدهی این کار چقدر است و…

افراد دیجیتال منطقی نیاز به زمان دارند تا به یک فرد اعتماد کنند اما پس از آن به یک فرد وفادار تبدیل می شوند. مدیران حسابگر و عالی هستند. از قطع شدن حرف هایشان نفرت دارند و در برخی از مواقع به یک فرد لجوج و یک دنده تبدیل می شوند.

قوانین و پیش فرض های NLP

بطور کلی اگر قصد دارید از تکنیک های ان ال پی nlp استفاده کنید، باید قوانین و دستورالعمل های آنرا بیاموزید. همه مکاتب دارای قوانینی هستند که ساختار آنرا تشکیل می دهد. در پیش فرض های NLP نیز با استفاده از نقشه ذهنی خود می توانید به نتایج جدیدی دست یابید. هر اندازه نقشه ذهنی ما بزرگتر شود، توانایی ما برای دستیابی به موفقیت بیشتر خواهد بود. در ادامه به قوانین ان ال پی می پردازیم:

پیش فرض اول: وجود نقشه نشانگر همان سرزمین نیست

قانون اول ان ال پی NLP چیست؟ این اصل بیان می کند که داشتن یک نقشه نمی تواد جایگزین سرزمین اصلی باشد. همانطور که یک نقشه پستی و بلندی ها و واقعیت های یک سرزمین را نشان نمی دهد و فقط برداشتی از آن است، برداشت های ما از دنیای اطراف نیز بستگی به باورها و نگرش ما دارد و گاهی می تواند دچار تحریف شود. نقشه ذهنی هر فرد با دیگری متفاوت است و باید بیاموزیم که به نقشه ذهنی دیگران احترام بگذاریم.

بنابراین برای دستیابی به اهداف باید توانایی های شخصی خود را در نظر بگیریم و تا جایی که می توانیم در این خصوص اطلاعات کسب کنیم و تنها به داشتن نقشه اکتفا نکنیم. باید بتوانیم نقشه زندگی خود را با اطلاعات لازم درباره مسیر زندگیمان تهیه کنیم تا به بهترین نتیجه دست یابیم.

پیش فرض دوم: شکست وجود ندارد، تنها نتایج فرق می کنند

پیش فرض دوم ان ال پی NLP چیست؟ طبق این اصل می آموزیم هیچ شکستی در زندگی وجود ندارد و هرچه هست، یادگیری و تجارب جدید است. هنگامی که از این دیدگاه به دنیا نگاه کنیم، هیچگاه از ریسک کردن نمی ترسیم و در هر شکستی بدنبال آموختن و تجربه کردن می رویم. اگر اجداد ما این قانون را رعایت نمی کردند، شاید امروز ما در همان غارها زندگی می کردیم. بنابراین شکست ها عامل پیروزی بسیاری از ما بوده است.

دانشمندان و مخترعین بزرگ دنیا مانند ادیسون، استیو جابز، برادران رایت و… این اصل را به درستی رعایت کرده اند و پس از بارها شکست یاد گرفته اند که چگونه از آنها درس بگیرند. در بسیاری از مشاوره های شغلی که دارم، بارها این موضوع را در افراد دیده ام که با یکبار شکست دست از کار می کشند و با خود می گویند: من به درد این کار نمی خورم. پس از این مرحله به سبک زندگی عادی خود باز می گردند و در منطقه امن زهنی قرار می گیرند.
اما این را بدانید که در منطقه امن ذهنی هیچ رشدی اتفاق نمی افتد و باید از این منطقه خارج شد. افرادی که دارای خلاقیت بالایی هستند، توانایی های درونی خود را کشف کرده اند و از این اصل NLP بخوبی استفاده کرده اند.

پیش فرض سوم: اگر کاری انجام می دهید نتیجه نداد، کار دیگری انجام دهید

بسیاری از ما تمایل داریم در یک مسیر مستقیم و بدون مانع حرکت کنیم و هیچگاه تنشی در زندگی ایجاد نشود. در واقع این طرز نگرش ناشی از عملکرد مغز می باشد. مغز ما یک موتور کم مصرف است که نیاز دارد منابع درونی خود را حفظ کند و کمتر انرژی خود را از دست بدهد. بنابرایندر مقابل روش های جدید و چالشی مقاومت نشان می دهد و ما را وادار می کند تا از مسیرهای امن قبل برویم.
بسیاری از ما در این دام گیر می کنیم و همانند یک انسان عادی عمر خود را به پایان می رسانیم. اما قانون سوم ان ال پی NLP چیست؟ در این بخش می آموزیم که چگونه انعطاف پذیری را یاد بگیریم و اگر در مسیری که هستیم به نتیجه نرسیدیم، راه های جدید را انتخاب کنیم.

در دوره های آموزش ان ال پی می آموزید که مسیرهای عصبی جدید در ذهن خود ایحاد کنید و به طبع آن به نتایج مورد نظر برسید. بسیاری از انسان های معمولی که در اطراف خود می بینیم، دارای یک استراتژی ساده و مشخص هستند. آنها تا زمانی که مجبور نشوند سبک زندگی خود را تغییر نمی دهند. بطور مثال فرد تمایل دارد 20 سال در یک شغل بماند و هیچ پیشرفتی نداشته باشد اما زمانی که شغل خود را از دست داد، مجبور است به شغل دیگری بپردازد. اما طبق این پیش فرض می آموزیم قبل از اینکه به خط قرمز برسیم، دست به عمل بزنیم و کارگردان زندگی خود باشیم.

پیش فرض چهارم: در ورای هر رفتاری، یک نیت خیر وجود دارد

این پیش فرض یکی از اصولی ترین قوانین ان ال پی را بیان می کند. طبق این قانون همه رفتارهای ما دارای یک نیت خیر و سازنده هستند که توسط ناخودآگاه برنامه ریزی شده است. بطور مثال هنگامی که در دوره های آموزش nlp شرکت کنندگان با استفاده از این اصل می توانند ریشه بسیاری از رفتارهای خود مانند فوبیا، چاقی، اعتیاد و… را بیابند، از آن شگفت زده می شوند زیرا هیچگاه تصور نمی کردند که در پس این رفتارهای منفی، یک نیت خیر و سازنده وجود داشته باشد.

بطور مثال فردی که به شدت از بلندی ترس داشت، هنگامی که توانست با ضمیر ناخودآگاه ارتباط برقرار کند و علت ترس را جویا شود، متوجه شد سیستم هوشمند بدن بدلیل حفظ جان او از خطر این ترس را تولید کرده است. و یا افرادی که دچار اعتیاد هستند، هنگامی که بتوانند با بخش های درونی ذهن ارتباط برقرار کنند، بخوبی علت اعتیاد را در میابند. شاید عدم پذیرفته شدن در کودکی و یا تحقیر والدین و نداشتن اعتماد به نفس عامل اعتیاد باشد و یا ناخودآگاه بدلیل جلب توجه اطرافیان این عادت غلط را در فرد ایجاد کرده است. البته برای دستیابی به این پاسخ ها نیاز است تا در کنار یک مربی NLP این کار را انجام دهید تا بخوبی با ضمیر ناخودآگاه ارتباط برقرار کنید.

پیش فرض پنجم: همه انسانها توانایی لازم برای تغییر را دارند

آیا می دانید نتیجه عمل به این پیش فرض ان ال پی NLP چیست؟ این اصل تمام بهانه ها را از ما می گیرد. بسیاری از ما باور داریم افراد موفق دارای ژنتیک خوب هستند و یا از شانس بالایی برخوردارند اما این اصل بیان می کند همه انسان ها در ذهن خود یک جعبه ابزار دارند که ابزارهای لازم برای تغییردر آن وجود دارد. کافیست ابزار درست را انتخاب کنید و از آن استفاده کنید.
بخش زیادی از افراد موفق دنیا دارای ضریب هوشی متوسطی بوده و حتی تحصیلات دانشگاهی نداشتند. اما راز موفقیت آنها چه بوده است؟ آنها یکی از توانایی های خود را شناسایی کرده اند و ماهها و سالها به پرورش آن پرداخته اند. بنابراین طبق این اصل شما هم شانس موفق شدن را دارید. کافیست به منابع درونی خود رجوع کنید.

هنگامی که بتوانید به منابع درونی خود رجوع کنید و توانایی های درونی را کشف کنید، تبدیل به یک اسطوره در زمینه کاری خود خواهید شد. بطور مثال اگر بخواهیم دیوید بکام و رونالدو را باهم مقایسه کنیم، شاید در نگاه اول دیوید بکام حرفی برای گفتن نداشته باشد اما او با تکیه بر یک ویژگی خود توانسته به شهرت جهانی برسد. هریک از ما نیز باید توانایی های ذاتی خود را بشناسیم و فقط بر روی آن متمرکز باشیم.

پیش فرض ششم: اگر کسی می تواند کاری را انجام دهد، شما هم می توانید

این پیش فرض را ” قلب ان ال پی ” می نامند زیرا اصول کلی nlp بر روی الگوبرداری از انسان های موفق بنا نها شده است. واقعیت این است که ما انسانها ماشین های برنامه پذیری هستیم که با تمرین می توانیم رفتارهای جدید در خود ایجاد کنیم. سیستم سخت افزاری تمام انسان ها مشابه یکدیگر است ( دستها، پاها و سایر اندام). تنها چیزی که انسان های موفق را از انسان های معمولی متمایز می کند، طرز نگرش آنهاست. بنابراین با الگوبرداری از نحوه عملکرد انسان های موفق می توان به نتایج مشابه آنان دست یافت.

فرض کنید قصد دارید در یک رشته ورزشی به موفقیت برسید و یک حرکت ورزشی را یاد بگیرید. در روش nlp می آموزید که چطور توالی حرکت فرد الگو را مشاهده کنید و آنرا مطابق با توانایی های درونی خود پیاده سازی کنید و به نتایج مورد نظر دست یابید. بسیاری از ورزشکاران بزرگ دنیا دارای مربی ان ال پی هستند و با استفاده از تمرین های ذهنی به نتایج خارق العاده ای می رسند.

البته در این امر باید واقع نگر بود. مثلا اگر فردی دارای معلولیت جسمی باشد، نمی تواند دونده دو سرعت شود، بنابراین باید بر اساس توانمندی های خود الگوی مورد نظر را انتخاب کنید. در دوره های تخصصی در چند جلسه به این موارد پرداخته می شود و شرکت کنندگان پس از انتخاب زمینه مورد نظر، می توانند پروسه مدلسازی را شروع کنند.

تکنیک شرطی سازی ذهن

در ادامه به یکی از تکنیک های مفید روش ان ال پی nlp می پردازیم. در این تکنیک بصورت عمدی ذهن شما را نسبت به یک حالت خوشایند شرطی می کنیم تا بتوانید در موقعیت های مختلف عملکرد ذهن را افزایش دهید. این تکنیک بنام آنکراژ یا انکرینگ شناخته می شود. زمانی را بیاد باورید که دارای استرس زیادی هستید و قصد دارید در یک مصاحبه استخدامی یا امتحان دانشگاه شرکت کنید. در این شرایط ضربان قلب شما بالا می رود و عملکرد ذهن شما به شدت کاهش میابد زیرا نسبت به محیط و افراد جدید شرطی شده اید و تصاویر ذهنی وحشتناکی تجسم می کنید که باعث اضطراب شما می شود.

در این روش با استفاده از اصل شرطی سازی آزمایش پاولف به ساخت یک کلید در ذهن شما می پردازیم که با زدن آن، اعتماد به نفس و شادی زیادی را تجربه کنید. آقای پاولف دانشمند روسی است که بر روی شرطی سازی ذهن سگ ها تحقیق می کرد. او مشاهده کرد که هنگامی که سگ غذا را می بیند، بزاغ دهانش شروع به ترشح می کند. در مراحل بعد او در هنگام دادن غذا به سگ، زنگی را به صدا در می آورد. او مشاهده کرد هنگامی که غذایی در کار نبود ولی صدای زنگ به گوش سگ می رسید، همان واکنش در آن شکل می گرفت. این تحقیق پایه بسیاری از علوم ذهنی قرار گرفت و استفاده های زیادی از آن شد. در ادامه به تکنیک شرطی سازی در ان ال پی می پردازیم:

مرحله1: به بهترین خاطره ای که در گذشته داشتید فکر کنید. این خاطره می تواند تولد کودک شما باشد یا یک مسافرت با اقوام و… اگر چنین خاطره ای ندارید، می توانید در ذهن خود یک خاطره یا وضعیت خوشایند ایجاد کنید که در کنار خانواده و اقوام لحظات نابی را تجربه می کنید.

مرحله2: در این شرایط وضوح تصاویری که در خاطره بودند را به شدت بالا ببرید، صداهای اطراف را واضح تر کنید. بوها و غذاهایی که خوردید را تداعی کنید، گویی هم اکنون آن اتفاق در حال رخ دادن است. این حس را در تمام بدن خود بچرخانید و حس نشاط را افزایش دهید.

مرحله3: در این حال یکی از نقاط بدن خود را بفشارید تا حس نشاط در ذهن شما شرطی شود. ای کار را چندین بار انجام دهید تا مسیر عصبی مطابق با شادی و اعتماد به نفس در مغز شما شکل بگیرد. در دفعات بعد با تمرین این عمل، یک کلید شادی در ذهن خود ساخته اید که قبل از شرایط استرس زا مانند امتحان، آنرا فرا می خوانید و به نتایج جالبی دست میابید.

شرطی سازی ذهن

نتیجه گیری:
اگر بازهم می خواهید بدانید ان ال پی NLP چیست؟ به ذهن خود رجوع کنید. به باورها، افکار و احساسات خود رجوع کنید و لیستی از آنها تهیه کنید (وضعیت موجود). سپس به رفتارهای هدف (وضعیت ایده آل) توجه کنید. بدانید که شما ابزارها و توانایی های لازم برای تغییر را دارید. تکنیک هایی که در این مقاله گفته شده را به مدت 21 روز تمرین کنید تا شاهد معجزه ان ال پی باشید.

در پایان این مقاله اگر به تکنیک های ان ال پی علاقمند شدید و می خواهید در دوره های تخصصی شرکت کنید، با شماره پشتیبانی تماس و نسبت به ثبت نام دوره ها و کارگاه ها اعلام آمادگی فرمایید. خانه ان ال پی ایران افتخار دارد بعنوان یکی از مراکز آموزش استاندارد nlp در شهرهای تهران، کرج، اصفهان، شیراز، مشهد، تبریز و… جدیدترین علوم تغییرات فردی را به هموطنان عزیز ارائه نماید. جهت مشاهده بخشی از دوره ان ال پی به لینک زیر مراجعه کنید. موفق باشید…

جهت شرکت در دوره غیر حضوری آموزش NLP بر روی تصویر زیر کلیک کنید.

آموزش-nlp
آیا این مطلب را می پسندید؟
https://sajadzamani.com/?p=1595
اشتراک گذاری:
سجاد زمانی
من سجاد زمانی هستم مستر ترینر NLP و مدرس توسعه فردی و سازمانی قصد دارم در این سایت مطالب آموزشی را با روش ان ال پی طبق استانداردهای آکادمی و انجمن های جهانی ارائه کنم.
مطالب بیشتر
برچسب ها:

نظرات

3 نظر در مورد ان ال پی NLP چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. من قبلا تو دوره غیر حضوری ان ال پی شرکت کردم اما مدرک آکادمیک ندارم. میتونم تو آکادمی شما امتحان بدم و مدرک بین المللی به من بدید؟ ممنون میشم من از گیلان هستم

    9

    1. باسلام
      مدارک فقط به دوره های حضوری تعلق می گیرند که در مجموعه خانه ان ال پی ایران برگزار شده باشند.

      4